935146582agabriel@parlament.cat
 • Santiago Alba Rico
  Santiago Alba RicoEscriptor i assagista

  Santiago Alba Rico (Madrid, 1960) és escriptor i assagista. Col·labora en diverses revistes i mitjans de comunicació alternatius, com Gara, Archipiélago, Cuadernos de crítica de la cultura, LDNM, el Comitè de Solidaritat amb la Causa Àrab o Rebelión. Va ser guionista de La Bola de Cristal i ha traduït al castellà alguns autors àrabs, com ara el poeta egipci Naguib Surur o l’escriptor iraquià Mohamed Judayr. Actualment resideix a Tunísia. El 2017 va publicar “Capitalismo y nihilismo” (Akal) y acaba de veure la llum “¿Podemos seguir siendo de izquierdas?” (Pol·len 2014) on explicita la necessitat de ser “institucionalment reformistes, econòmicament revolucionaris i antropològicament conservadors”.

  • Martí Olivella i Solé
   Martí Olivella i SoléDirector de NOVA Innovació Social

   És un activista social català i director de NOVA Innovació Social. Va ser un dels fundadors del moviment per la pau a Catalunya en els anys 70. Entre altres coses, és un ferm defensor d’una reforma monetària orientada a un sistema monetari digital i transparent, i que també contempli el control social del crèdit; ha estat un dels defensors de l’anomenada Banca Ètica.

   Nova és una associació independent i sense ànim de lucre que promou la innovació social per generar noves pràctiques i models que facin transitar la societat cap a un país i un món habitables per a tothom. Són impulsors i copartíceps de la inicivativa transparents.org.

   • Garbiñe Errekondo
    Garbiñe ErrekondoDiputada d'Administració Foral i Funció Pública per EH Bildu (Gipuzkoa)

    Llicenciada en Dret i diputada d’Administració Foral i Funció P ública per EH Bildu. Exregidora d’Herri batasuna a Usurbil (1987-1991) i juntera per la mateixa coalició (1991- 1995). Entre 1981 i 1987 va treballar a la Diputació Foral. Errekondo ens apropa la recent experiència de laNorma Foral de Transparència i l’accés a la informació pública de la Diputació de Gipuzkoa.

    • Ester Sancho
     Ester SanchoAdvocada, Comissió de Juristes de la CUP

     Advocada i membre de la Comissió de Juristes de la CUP, des d’on participa en l’Acusació Popular contra Catalunya Caixa. Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida el 1998. Ha estat lletrad adel sindicat Confederació General del Treball (CGT) a Ponent de 2000 a 2007, any en que s’incorporà al despatx Siméo Miquel en les especialitats administrativa i laboral. Guanyadora de la I Beca de recerca Cristina de Pizan, que atorga l’Ajuntament de Lleida, amb un treball col·lectiu sobre immigració i gènere. Es membre de la CUP-Lleida.

     Blog: Blau d’Atzar 

    • Laia Manté
     Laia MantéAdvocada, membre del Col·lectiu Ronda

     Mataronina, advocada i sòcia dela històrica cooperativa Col·lectiu Ronda. Llicenciada en Dret, Direcció i Administració d’Empreses per la UOC (2009) i Màster en Direcció Fiscal de l’Empresa per la Fundació Bosch i Gimpera i Curs en Direcció d’Empreses Cooperatives a ESADE (2008). Especialista en Dret Fiscal i Dret Cooperatiu així com matèries civils, penals i de reclamació de males praxis bancàries. És membre de la comissió social de COOP 57, S.C.C.L. cooperativa de serveis financers alternatius i solidaris. Ha estat advocada dels estalviadors mataronins afectats pel frau de les preferents, aconseguint nombroses condemnes contra Caixa Laietana.

    • Jaume Asens
     Jaume AsensAdvocat de l'Acusació Popular Cas Palau (FAVB)

     Advocat en l’àmbit dels Drets Humans, el Dret Penal i la defensa dels moviments socials. Membre de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’Observatori DESC i el Grup d’Investigació sobre Exclusió i Controls Socials (GRECS) de la UB. Ha publicat recentment, conjuntament amb Gerardo Pisarello, “No hi ha dret(s): la il·legalitat del poder en temps de crisi” (Icaria, Barcelona, 2012) i “La bestia sin bozal. En defensa del derecho a la protesta” (Los Libros de la Catarata, Madrid, 2014).

      

     Blogs:
     · No hi ha dret(s)
     · Contrapoder

    • Mariona Aspachs
     Mariona AspachsPortaveu Sabadell lliure de corrupció

     Portaveu de la Plataforma “Sabadell lliure de corrupció”, que exerceix l’Acusació Popular en el Cas Mercuri. Des de que es va constituir la plataforma exigeix la dimissió dels càrrecs públics i el cessament dels càrrecs de confiança imputats, la fi de la connivència amb els empresaris implicats i l’establiment de mesures que garanteixen la transparència i el control de les finances públiques, des de l’exigència d’una democràcia real, transparent i participativa.

     [Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció]

    • Xavier Vinader
     Xavier VinaderPeriodista, especialitzat en crim organitzat

     Xavier Vinader  és  periodista, expert en extrema dreta, crim organitzat i xarxes internacionals i va alertar que el projecte Eurovegas era “un pol d’atracció per al crim organitzat: no cal descobrir la sopa d’all, dur-los aquí és un joc perillós”. És una icona en les lluites per la llibertat d’expressió, atès que rere el final de la dictadura franquista, va esdevenir el primer exiliat en democràcia. El 2010 va veure la llum el llibre “Xavier Vinader, periodisme i compromís” de Jaume Busqué.

     • Itziar Gonzalez
      Itziar GonzalezArquitecta i exregidora de Ciutat Vella

      Arquitecta, veïna i exregidora de Ciutat Vella (Barcelona), on va enfrontar-se a les trames d’especulació i va dimitir quan l’Ajuntament de Barcelona li va comunicar que l’hotel que Millet i Montull projectaven al costat de la Palau de la Música Catalana es faria. Actualment, és una activa impulsora del  Parlament Ciutadà.

      • Miguel Ángel Mayo
       Miguel Ángel MayoCoordinar del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda

       És coordinador a Catalunya del Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda (GESTHA), des d’on més s’ha visibilitzat l’abast i volum del frau fiscal a l’Estat espanyol. És membre també de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària.

       • David Fernàndez
        David FernàndezPeriodista i diputat per la CUP-AE

        Diputat per la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya. Ponent de la Llei de Transparència i membre de la Comissió d’Investigació sobre les desparegudes caixes d’estalvi. En excedència, és periodista de la Directa, on coordinava la secció d’investigació ‘Estirant del Fil’, i cooperativista a Coop57. És un dels impulsors de l’Acusació Popular del Cas Palau, exercida per la FAVB després d’una campanya de subscripció popular per afrontar la fiança imposada.

       • Xavier Aliaga
        Xavier AliagaPeriodista i escriptor (País Valencià)

        Periodista i escriptor valencià. Ha treballat en mitjans com El País, Levante-EMV o El Punt-Avui, des d’on ha conegut de primera ma la corrupció al País Valencià i des d’on ha denunciat “el xec en blanc a la impunitat política”. Actualment és redactor de Cultura a El Temps. Com a escriptor, ha publicat la novel·la Si no ho dic rebente.  També ha publicat Els neons de Sodoma, Vides desafinades. o El meu nom no és Irina.

        Blog: Sota la creueta

       • Marisa Goñi
        Marisa GoñiPeriodista (Illes Balears)

        Periodista i exdirectora de Ràdio i Televisió de Mallorca. Actualment, escriu a ARA Balears. Coneixedora profunda dels casos de corrupció que han afectat a les Illes Balears i, especialment, dels seus impacte sobre la societat.

       • Montserrat Vinyets
        Montserrat VinyetsAdvocada i membre de la Comissió de Juristes de la CUP

        Montserrat Vinyets, advocada i membre de la Comissió de Juristes de la CUP, des d’on coordina l’Acusació Popular exercida contra els directius de Catalunya Caixa. És exregidora de la CUP a Sant Celoni, on va impulsar la consulta popular sobre l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) impulsada unilateralment per la Generalitat i un procés de debat públic i social sobre les sevs conseqüències en matèria d’urbanisme, habitatge i entorn habitable. Arran de la consulta veïnal, el projecte va decaure.

        • Ismael Peña-López
         Ismael Peña-LópezProfesor de Polítiques Públiques per al Desenvolupament (UOC)

         Ismael Peña-López és editor d’ICTlogy i professor de Polítiques Públiques per al Desenvolupament, Estudis de Dret i Ciència Política, Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Té una destacada trajectòria en dos àmbits: tot allò relacionat amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per al Desenvolupament (ICT4D) [e-Readiness, la Divisòria Digital, les TIC a la cooperació per al desenvolupament, tecnologia per a ONG, Voluntariat Virtual, e-Inclusió] i  la formació virtual i l’empoderament: capacitació digital, e-Portafolis, Accés Obert, Ciència Oberta, Accés al Coneixement. És del parer que quan tots dos conflueixen, la conjunció és perfecta. Ha estat membre fundador i director, durant cinc anys, del programa de cooperació al desenvolupament de la UOC.

        • Eduard Martín-Borregón
         Eduard Martín-BorregónPeriodista de dades i cofundador de Data’n’Press

         És periodista de dades i cofundador de Data’n’Press (estudi de periodisme de dades i anàlisi de Big Data). Ha realitzat treballs per a El Periódico de Catalunya i Vilaweb, projectes propis com twitterencatala.org i @resultados20N. Estudiant del Màster de Recerca, Dades i Visualització gràcies a una beca de Google i a la beca Beca Barcelona Dades. Té experiència treballant en equips de programadors i dissenyadors. Ha publicat al eldiario.es, elmundo.es i a Quehacenlosdiputados.net treballs de periodisme de dades.

        Contact Us

        We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.